Air Tangan Orang Rumah Bapak

Memasak Adalah Satu Proses Pembelajaran Yang Berulang-ulang Bagi Mendapatkan Hasil 'Air Tangan' Yang Sukar Ditandingi

Sunday, January 4, 2015

Sotong Goreng Tepung Idaman Anak Tekak

›
Pernah tak mengalami pengalaman bila ke restoran makanan laut sotong goreng tepung yang dipesan tiba-tiba bertukar jadi cekodok sotong. Pern...
Wednesday, January 8, 2014

Siput Pahat aka Siput Buluh aka Ambal dan Petua Memasaknya

›
Orang Melaka panggil siput ni Pepahat. Orang Sabah dan Sarawak panggil Ambal. Tak pernah pun mencarinya walaupun rumah mak depan pantai...
4 comments:
Tuesday, November 19, 2013

Shawarma Ayam

›
Orang Arab panggil roti ni shawarma. Mekdi panggil McWrap. Khalish panggil lempeng burger. Berintikan daging lembu, kambing a...
Sunday, September 22, 2013

Perhatian! Perhatian! Kelas Masak Akan Bermula Kembali

›
Ramai yang email saya bertanyakan mengenai kelas memasak yang paling murah di Ipoh pernah saya sertai di sini . Dengan sukacitanya saya mem...
Wednesday, September 18, 2013

Ada Lebihan Nasi? Moh Kita Buat Apam

›
Kat rumah ni, kadang-kadang mesti ada lebihan nasi. Maklumlah makan berempat dan budak-budak punya selera pun bergantung pada lauk juga. Pa...
2 comments:
Friday, August 23, 2013

Bakso Ipoh Mali

›
Amboi...memang lama betul saya tak update blog masak ni. Tak pelah, saya cuba pelan-pelan merajinkan diri berkongsi resepi yang dah berjaya...
Wednesday, June 5, 2013

Akok Yang Betul-betul Mppph...!

›
Tekak memang dah lama teringin makan akok. Nak gi pantai timur memang tak delah bukan setakat ni. Walaupun dah jumpa resepi yang ringkas ta...
›
Home
View web version

CHEF KECIL

My photo
CikPuan Adda
Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Kisah Pengurus Rumah Tangga Yang Saban Hari Mendambakan Terapi Spa.
View my complete profile
Powered by Blogger.